A Honda modell-listája nemrég két új járgánnyal, egy női- és egy férfivázas trekkingbringával bővült. Az új HPV-k, – human powered vehicle – szép fehérek, nem bocsátanak ki semmiféle káros-anyagot, és a felszereltségükre sem lehet panasz.

Mennyibe kerül?

Női vázas változatban is kapható

Női vázas változatban is kapható

Női vázas változatban is kapható


A magyar oldalt hiába nézegettük, árat nem sikerült találni. Ám az importőr látta a cikket és telefonos segítséget nyújtott: idehaza, bevezető áron 199 ezer forintba kerül a drótszamár. Külföldi oldalakon megtaláltuk az árat, ott drágábban, 1050 euróért árulják a Honda bringáját.

A kerékpárok felszereltsége korrektnek látszik, és főleg jó nevű beszállítóktól vásárolt alkatrészek leírása is nélkülöz minden marketingszemetet. A szöveg olyan őszinte, mint Lenke néni a Szomszédokból, a lejárt szavatosságú réteslappal. De itt nincs baj, nem mondják, hogy ennél jobb nincs a világon, és nem is szúrják ki a hozzá nem értő vásárló szemét valami bazári bádoggal. Erős, megbízható középkategóriát ígérnek, és a legendás Eddy Merckx nevét viselő teleszkópos, aluvázas bringa pontosan ilyen.

Pár perces kisfilm a névadóról:

GPS-be tölthető túraajánlatokat is tartalmaz az oldal

GPS-be tölthető túraajánlatokat is tartalmaz az oldal

GPS-be tölthető túraajánlatokat is tartalmaz az oldal


Külön öröm, hogy a kötelező kiegészítők – csendes, hatékony agydinamó, lámpák, stb. – szintén alapáron járnak a kerékpárhoz. Aki pedig további extrákra vágyik, vehet autós bringatartót, a kocsi tetejére, vagy akár mögé is.

Az oldal egyik legérdekesebb plusz szolgáltatása, hogy remek kerékpáros túrákat is ajánlanak a leendő Honda vásárlóknak a Pilistől a Velencei-tóig többfelé az országban. Az adatokat GPS-be töltve – előre megtudhatjuk, mennyit és milyen terepen kell majd kerekezni – szépen le is lehet tekerni a távokat. Talán még nem Honda gyártmányú kétkerekűvel is.