Kevés márka adhat hírt növekedésről 2009-es eladásai alapján, közéjük tartozik a Skoda. A VW-konszern cseh leányvállalata 1,4 százalékkal több, összesen 684 226 autót adott el az elmúlt ében. Jót tett a Skodának több európai ország autócsere programja.

Bejött a Superb

A Volkswagennel minden jóra fordult

A Volkswagennel minden jóra fordult

A Volkswagennel minden jóra fordult


A kínálaton belül továbbra is az Octavia iránt legnagyobb a kereslet, a nagy csomagterű kompakt autóból több mint 270 ezer talált gazdára. Számottevő mennyiségben kelt el a Superb is: nem egészen 45 ezerre érkezett rendelés, pedig a kombi csak a 2010-re csatlakozik a szedánhoz.

Fabia az Octavia mögött

A Fabiából 260 ezer darabra volt vevő, a kisautónak segítettek az öreg autók kevésbé környezetszennyező újra cserélését támogató állami ösztönzők szerte Európában.

Kínában szárnyalás

Kínában megduplázódtak az eladások

Kínában megduplázódtak az eladások

Kínában megduplázódtak az eladások


A Skoda értékesítései Kínában 107 százalékot nőttek tavaly, a 107 ezer autó gyakorlatilag a 2008-as érték duplája. A legnagyobb piac ennek ellenére Németország volt 190 ezer autóval.

Itthon zuhanás

Hazánkban a Skoda rendkívül gyenge éven van túl. A JATO Dynamics forgalomba helyezési adatai szerint a tavalyelőtti 10 765 autós mennyiség az elmúlt évben az átlagosnál is durvábban esett vissza, 3337 személyautóra. Ennek elsődleges oka a vásárlók eltűnése a kiskategóriából, amely a korábban igen népszerű Fabiát is sújtja.