Új hibrid tanulmányt mutatott be Detroitban a Toyota. Az FT-CH-t az európai központban Nizzában, Franciaországban tervezték 8-bites mentalitással. Vagyis kifejezetten a 8-bites kultúrában nevelkedettek részére tervezték, azoknak, akik a 80-as években voltak gyerekek, amikor a 8-bites processzorok térnyerésével tombolt a játékpiac. A Toyota tervezői színes, innovatív, stílusos, de retro stílusban rajzolták meg a jövő autóját.  

A fantáziadús, ugyanakkor egyszerű formaterv célja, hogy az utastér minél tágasabb legyen, míg kívül minél kisebb, biztosítva, hogy városban könnyebben használható legyen a járgány. Az FT-CH-ban négy ülést helyeztek el.

Kisebb, takarékosabb és olcsóbb a Priusnál

Kisebb, takarékosabb és olcsóbb a Priusnál


Az FT-CH a Priusnál kisebb, hosszúságban 55, szélességben 2,5 centiméterrel kurtább. Ám nemcsak méretében megy a Prius alá, de annál könnyebb, takarékosabb és elvben olcsóbb is az autó.

Ugyanis bár egyelőre csak tanulmányról van szó, a Toyota utalásokat tett rá, hogy hamarosan sorozatgyártásban is visszaköszön a Priusnál kisebb hibridjük. Erre biztosan nem is kell sokat várni, a Honda már lépéselőnyben van, hiszen ők Detroitba már a kisebb hibridjük sorozatgyártású változatával érkeztek.

A japán gyár közleménye szerint a következő években a Toyota nyolc új hibridet mutat be, 2012-ben érkezik a cég városi villanyautója akkumulátoros táplálással, ugyanakkor 2015-re ígérik az első széria üzemanyagcellás elektromos autót.

Videón a Toyota FT-CH leleplezése: