Új sportkocsi bemutatására készül Lee Noble. A Noble autómárkát jegyző brit ezúttal egy új cég, a Fenix nevén épít autót. Az egyelőre névtelen sportkocsiról megjelentek az első képek és adatok. Az éles vonalakkal megrajzolt kétszemélyes járgány természetesen középmotoros és hátsókerék-hajtású, ami mindenképpen jó alap a sikerhez.

A járművet kétféle motorral lehet majd megvásárolni az idei év második felében, mindkettő a Corvette-től érkezik. A gyengébb V8-as is 480 lóerős, de az igazi a ZR1-ből származó, 6,2 literes kompresszoros, amely 638 lóerő teljesítményre képes.

320 km/órás sebességgel száguldhat

320 km/órás sebességgel száguldhat

320 km/órás sebességgel száguldhat


A tervek szerint az autó maximum 1200 kilogrammot nyom majd, így képes lesz álló helyzetből hét másodperc alatt 160 km/órára gyorsulni. Végsebességét 320 km/óra felettire ígérik.

Mint Noble elárulta, az első prototípus már kész és a jövő hónapban kezdik a tesztelést Dél-Afrikában, ahol az autót is gyártják. Mielőtt azonban megkezdődne az európai forgalmazás, a futóművet az itteni utakon hangolják be. A Noble M12 utódjának szánt autó ára 150 ezer font felett lesz.