2012 végéig négy elektromos hajtású és hibrid modellt mutat be Észak-Amerikában a Ford, ezek egyike az új Focus elektromos változata lesz 2011-ben. Ez utóbbi modell hajtásláncának prototípusa került bele abba a Focus ST-be, amellyel egy, az NBC-n futó show-műsorban sztárok népszerűsítik az elektromos technológiát.

Az amúgy autórajongó Jay Leno – nagyjából mint Fábry Sándor csak világviszonylatban – műsorában a hírességek versenyeznek majd az autóval. A Ford megpróbálja meggyőzni a vásárlókat, hogy az alternatív technológia, a környezetbarát megoldás nem jelenti azt, hogy le kellene mondaniuk a teljesítményről, illetve a vezetési élményről. Azért mi még lehet, hogy a V8-as Mustangot választanánk!

Az akkumulátorok a csomagtartóba kerültek

Az akkumulátorok a csomagtartóba kerültek


Az autó teljesen ismeretlen lesz az amerikai nézőknek, miután a Focus európai változatából építették. Alapját épp a sportosság kedvéért a Focus ST adja, de például az első futóművet a Focus RS-ből emelték át.

Az erőt ugyanaz a technika adja, amelyet a múlt héten mutattak be a Frankfurti Autószalonon a Focus BEV prototípusban. A villanymotor itt erősebb, teljesítménye 141 lóerő, nyomatéka 320 Nm. Az elektromos Focus ST 6-8 órás töltés után 130 km-es távolság megtételére képes.

Az első pilóta a színésznő Drew Barrymore volt, s az ő idejét kell majd a többi sztárnak megdönteni.

Videón a villany Focus: