“A csúcskategóriás autóátalakítások világában van extrém, van őrült és van Mansory” – ez a frappáns megfogalmazás nem a sajátunk, de annyira találó, hogy itt a helye. A Mansory ugyanis valóban képes újabb és újabb különlegességgel előrukkolni. Itt van például új munkájuk: a Porsche Chopster.

Tavasszal már látható volt egy azonos nevű járgány, az még tanulmány, ez a mostani már utcai autó.

Menekülj!
Menekülj!

Műanyag Porsche 710 lóerővel

Menekülj!
Nyolc centivel szélesebb hattal alacsonyabb
Szinte az egész kasztni szénszálas műanyagból
Látványos megoldás a négy kipufogó
300 feletti tempóra képes
Négyszemélyes versenyautó
Karbon belül is
Átalakított turbómotor 710  lóerővel
Már nem alkalmas terepre
Fotó megosztása:
Négyszemélyes versenyautó

Négyszemélyes versenyautó

Négyszemélyes versenyautó


Már az is elég témát adhatna, hogy az alapot jelentő Cayenne 4,8 literes duplaturbós motorját átalakítva 710 lóerő teljesítményt, illetve 900 Nm nyomatékot értek el. S így a módosított Porsche szabadidő-autó 302 km/órás sebességre képes.

De a lényeg itt nem ez, hanem a karosszéria. A Mansory ugyanis felhasználta a szintén svájci cég, a Rinspeed korábbi munkáját. Ők is Chopster néven mutatták be autójukat. Ott is, itt is kiszélesítették a Cayenne sárvédőit 80 mm-rel, miközben a tartóoszlopokat rövidebbre szabva 60 mm-rel lentebb ültették a tetőt. Ha ehhez hozzávesszük a karosszéria jelentős leültetését, máris kész egy drabális fenevad.

A Mansory azonban ezt is képes volt fokozni. A karosszériaelemeket nem fémből, hanem karbonból alakították ki. A motorháztető, a lökhárítók, a sárvédők, az ajtók mind ebből a könnyű, de kiemelkedően merev műanyagból készültek. Az új elemek pedig nem is emlékeztetnek az eredetiekre, sugárzik belőlük az agresszivitás. Nem épp a családanyák álma.

300 feletti tempóra képes

300 feletti tempóra képes

300 feletti tempóra képes


Belül szintén a szénszálas műanyagé a főszerep, amely nemcsak a műszerfal díszítésénél tűnik fel, de a kormány és az ülések egyes részei is ebből készültek. Az utastér sokkal inkább egy versenyautó belsejét idézi. Öt helyett csak négy fő utazhat a Cayenne-ben, de ők versenyüléseket kapnak. Nem hiányoznak ugyanakkor a száguldás olyan fontos elemei, mint a hűtő, nagyméretű képernyők, az interneteléréssel szerelt laptop stb.

Mennyibe kerül ez?  Nem tudni, de ahogy mondják: “ha megkérdezed, valószínűleg nem is engedheted meg magadnak.” A Közel-Keleten így is lesz rá vevő.