M0 és M3 – Forgalomkorlátozás jön 2 Augusztus 31-én az M0 autóút diósdi, szeptember 1-jén pedig az M3-as autópálya bagi csomópontjánál kell számítani terelésekre, illetve sávszűkítésekre, miután felújítási munkálatok kezdődnek – tájékoztatott az utakat felügyelő Állami Autópálya Kezelő Zrt.  

Az M0-s esetében kéthetes terelésre kell készülni. Ott a jobb oldali lehajtó-, illetve felhajtóágak burkolatcserével járó rekonstrukciója folyik majd. Elsőként a lehajtóágon dolgoznak, ekkor az M0-M6 csomópontot érdemes használni alternatív útvonalként az arra közlekedőknek. A második ütemben a felhajtóágat zárják le az autósok elől, akik az Angeli út irányába haladva érhetik el az M0 autóutat.

Jövő hét kedden indul az M3-as autópálya bagi csomópontjának Budapest felőli lehajtóján, illetve a Hatvan felé vezető felhajtóágán átvezető híd felújítása. A várhatóan szeptember 17-ig tartó rekonstrukció során a hídszegélyek elöregedett korrózióvédelmi bevonatrendszerét cserélik le, és új védőkorlátokat szerelnek fel.

A munkálatok alatt a csomóponti ágakon sávszűkítésekre, illetve sávelhúzásra számíthatnak az arra közlekedők, a főpályán pedig szükség szerint, a csúcsforgalmi időszakon kívül egy-egy forgalmi sáv ideiglenes lezárása is elképzelhető.