Forgalmirend-változás az M3-ason 2 Augusztus 10-től új le- és felhajtóágakon haladhat a forgalom az M3-as autópálya gödöllői csomópontjában. A megváltozott forgalmi rend a Budapest és a Gödöllő felé közlekedő autósokat egyaránt érinti.

A korábbi helyzethez képest a Budapest felől Gödöllőre tartónak egy km-rel korábban, a 25,5 km-szelvénynél kell elhagyniuk az M3-as autópályát. A kihajtási lehetőséget új útirányjelző táblák jelzik.

Emellett az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a gödöllői csomópont lehajtóága továbbra is le van zárva, ezért Nyíregyháza irányából Gödöllőt a 39. jelű bagi csomópontnál lehajtva, a 3. sz. főúton keresztül lehet elérni. Alternatív útvonalként a 23. jelű mogyoródi csomópont is használható, ahonnan a Mogyoród és Szada közötti összekötő úton vagy az M3-as autópálya másik, Nyíregyháza felé vezető oldalán is vissza lehet jutni Gödöllő felé. A terelőutakat minden esetben sárga színű táblák jelzik

Az M3-as autópálya gödöllői csomópontjának térségében tavasz óta tartanak az M31-es autópálya építési munkálatai. A jelenlegi csomópont teljesen átépül, így minden ága más nyomvonalra kerül, illetve a csomópontban új pálya feletti hidak is épülnek.