Korábban nem igazán közölte járművei teljesítményét a Rolls-Royce. “Éppen elég”- mondták. És valóban, egy luxusautónál nem ez a legfontosabb. Viszont a Phantomhoz hasonlóan az ősszel bemutatkozó Ghost műszaki adatait viszont már most elárulta a gyár.

Azt eddig is tudtuk, hogy egy új, 6,6 literes motor kerül az orrába. Ám a 12 hengeres blokk teljesítményét alábecsültük. A jósolt 500 lovas teljesítményhez képest a szériaautó adata 570 lóerő. A turbófeltöltővel is ellátott motor maximális nyomatéka 780 Nm, amely már 1500-as fordulatszámtól rendelkezésre áll, vagyis könnyedén mozgatja majd a méretes luxusautót.


A Ghost 4,9 másodperc alatt képes százra gyorsulni. Már ha lesz olyan, aki ilyen mutatványra vállalkozik egy sokkal inkább sofőrös közlekedéshez illő járművel. A jármű végsebessége 250 km/óra, de csak az elektronika korlátozó beavatkozás miatt. Biztos menne gyorsabban is.

A Frankfurti Autószalonra tervezett bemutató előtti információcsepegtetésben kiderült a jármű pontos mérete is. A Ghost 5,4 méter hosszú, 1,95 méter széles és 1,55 méter magas. Nemcsak külső méretei, de 3295 milliméteres tengelytávolsága is jelzi, igazán tágas utastér fogadja majd az utasokat. Persze ennek meg is kérik az árát, Európában 213 ezer euróba (57,8 millió forintba) kerül majd.