Talán így néz ki az új Focus, de inkább máshogyan

Talán így néz ki az új Focus, de inkább máshogyan

A Ford bejelentette, hogy 2010-től gyártásba kerül a Focus harmadik generációja. Az új modellt a németországi Saarlouisban gyártják majd, míg a szintén jövőre bemutatkozó új C-Max összeszerelése a spanyolországi Valenciába kerül.

Azzal a lépéssel, hogy mindkét modell gyártására egy-egy gyár specializálódik, a Ford szeretné maximalizálni a hatékonyságot és a gyártáskapacitások rugalmas kihasználását. A Focus esetében egész Európát a németországi gyár látja majd el, míg a C-Max esetében még Európán kívüli szállítások is elképzelhetőek.

Eddig Saarlouis a Focuson túl a Kuga és a C-Max szülőhelye is volt. Az üzem egy egykori reptéren épült fel 1966-tól. Az első autó, a kutyacsontnak hívott Escort 1970. január 16-án hagyta el a futószalagot. 1971-től Caprik is készültek, az első Focus gyártása 1998 augusztusában indult be ugyanitt.

Az új Focust várhatóan jövő ősszel a Párizsi Autószalonon leplezi le a Ford, míg a C-Max bemutatója vagy idén októberben, Frankfurtban vagy jövő tavasszal, Genfben várható.

Ha több mindent megtudna az új Focusról, olvasson pletykákat ITT, a méretnövekedésre készülő C-Maxról ebben a cikkünkben írtunk.