Japánban megkezdődött a Toyota Prius legújabb, harmadik generációjának értékesítése. Az autó a korábban jelzetthez képest nagyjából 300 ezer jennel (640 ezer forint) olcsóbban, 2,05 millió jenért (4,4 millió forint) vehető meg. Ez azt jelenti, hogy a korábbi Priusnál is alacsonyabb áron. Az árcsökkentés nem véletlen.

A Toyota, amely az utóbbi években uralta a hibridek piacát, úgy tűnik komoly harcra kényszerül, miután a nemrég megjelent konkurense, a Honda Insight áprilisban a legtöbb példányban eladott autó volt Japánban. Ilyen sikert a Toyota nem ért el korábban, de egyetlen hibrid modell sem. A több mint tízezer darabban eladott Insight ára pedig 1,89 millió jentől (4 millió forint) indul.

Az Insight miatt van árharc

Az Insight miatt van árharc

Az Insight miatt van árharc


Egyes lapok azonban tudni vélik, hogy a Toyota hajlandó a fenti árnál is lentebb menni. Állítólag a flottavásárlók megkaphatják az új Priust az Insight áráért. Ugyanakkor az biztos, hogy bárki vehet Priust az Insight áráért, mert a japán gyár bejelentette, hogy a piacon marad a Prius második generációja is.

Csak japánban lesz kapható a kocsi, az ára pedig pontosan megegyezik a Honda hibridjének árával. A Prius EX értékesítése június 8-án indul. Csak fekete, ezüst és fehér színben vásárolható meg.  

Marad a régi modell is

Marad a régi modell is

Marad a régi modell is


A főként cégeknek szánt modellből havi kétezer darab eladása a cél, ugyanakkor az új Priusból ugyanennyi idő alatt tízezer autót szeretnének forgalmazni Japánban. Ez nem is lehetetlen, tekintve, hogy máris 80 ezer megrendelés érkezett az új benzin-elektromos járműre. A Prius a világ legnagyobb darabszámban eladott hibridje, 1997-es bemutatkozása óta 1,2 millió darabot adtak el belőle.

Magyarországon egyelőre a Prius második generációs modellje kapható, az ára 7 150 000 forint.