Az idei év végén elérhető lesz a Toyota Prius új változata. A januárban bemutatott új hibrid modell új változata már konnektorról is tölthető lesz. Így akár az is elképzelhető, hogy valaki elektromos autóként használja az autót.

Hasonlóan a normál Priushoz ebben is lesz benzinmotor, amely erősebb gyorsítás, vagy az akkumulátorok lemerülése esetén besegít az autó mozgatásába. Vegyes üzemben, az autó átlagfogyasztását 5 liter alattinak ígéri a Toyota.

Az iQ-ból épülhet villanyautó

Az iQ-ból épülhet villanyautó

Az iQ-ból épülhet villanyautó


Eleinte a konnektorról tölthető Prius csak cégeknek, flottaüzemeltetőknek lesz elérhető, a nagyközönség várhatóan 2011 elején vásárolhat ilyet. Mindez azonban csak főpróba a Toyota 2012-ben érkező modellje előtt. A Yarisnál is kisebb kocsi már tisztán villanymotoros lesz, lítium-ionos akkumulátorral szerelik, melyeket a japán gyár Forma-1-es partnere, a Panasonic szállít majd.

A telepek érdekessége, hogy szemben a Nissan/Renault terveivel a Toyota nem lízingelteti azokat, hanem az autó részeként eladja a vevőknek, a japán gyártó ugyanis biztos benne, hogy képesek lesznek olyan akkukat gyártani, amelyek élettartama nagyjából követi az autóét.