A Sanghaj Motor Shown a Rolls-Royce Motor Cars bejelentette új autójának nevét, a modellét, amelyet eddig RR4 kódnévvel illettek. A kocsi nevét Tom Purves a cég vezetője árulta el.

Nagy meglepetés persze nincs, az új autó Rolls-Royce Ghost néven árusítják majd. A Ghost gyártása még idén év végén elkezdődik a cég goodwoodi üzemében, majd 2010-ben beindul a forgalmazása is. A Phantomnál kisebb modellbe V12-es  motor kerül. A 6,6 literes blokk csúcsteljesítménye 507 lóerő.

Ezüst színű szellemszerűen csendes

Ezüst színű szellemszerűen csendes

Ezüst színű szellemszerűen csendes


Nem ez az első eset, hogy a Rolls a Ghost nevet használja, sőt ezt kapta az első szóval és nem számmal jegyzett eredetileg 40/50 lóerősnek hívott modelljük is. A 12. 40/50hp típus a cég bemutatóautójának készült és alumíniumból készült karosszériáját nem festették le, hanem felpolírozták és ezüst díszekkel látták el. Ugyanakkor kiemelkedő szellemekre jellemző csendességére is utalva választották neki a Silver Ghost nevet.

Ez végül olyan sikeres lett, hogy az egész sorozatot átkeresztelték és 1925-ig a gyártása végéig a többi, más színben készülő ugyanilyen kocsit is Silver Ghostnak nevezték. Az eredeti Silver Ghost a világ legdrágább autója, 2005-ben a biztosítási értéke elérte a 35 millió dollárt, azaz a 8 milliárd forintot.