Áprilistól hazánkban is kapható a Citroën sokadik egyterűje a C3 Picasso. Természetesen köze nem sok van a C3-hoz, de így be tudják lőni a vevők a kocsi helyét, vagyis, hogy a Xsara Picassónál és a C4 Picassónál kisebb.

Az új kocsi 4,08 méter hosszú, 173 méter széles, 1,62 magas. Közvetlen konkurensei az Opel Meriva, a Renault Grand Modus, Skoda Roomster és a Nissan Note lehet. A Citroën azonban egy kissé ezek fölé pozícionálja autóját. A C3 Picassót különösen családbaráttá teszi, hogy belső szélessége a legjobb a kategóriában, de a tágas utastér mögött a csomagtartó is elsőrangú.

Áprilistól kapható itthon

Áprilistól kapható itthon

Áprilistól kapható itthon

385

385 liternyi hely vár a csomagokra alaphelyzetben, de a hátsó ülések előretolása után ez 500 literre bővül, az ülések lehajtása és a kalaptartó kivétele után a rendelkezésre álló hely meghaladja a 1,5 köbmétert.

Magyarországon négyféle, két benzines és két dízelmotorral kezdődik a jármű forgalmazása. A C3 Picasso az 1,6-os HDi kétféle 90 és 110 lóerős változataival, illetve 1,4-es (95 LE) és 1,6-os (120 LE) benzinmotorokkal vásárolható meg.

Az 1,4-es alapmodell 3,54 millióba kerül, de azonnal kapható akciósan 150 ezerrel olcsóbban. A belépő Tendance modellben két légzsák, ABS, távirányítású központizár, elektromos ablakok és tükrök is szerepelnek.

További egyterűek: C4 Picasso és Berlingo

További egyterűek: C4 Picasso és Berlingo

További egyterűek: C4 Picasso és Berlingo


330 ezer forinttal kerül többe a Collection felszereltség, amely a látványosabb külső megjelenés mellett oldallégzsákot, függönylégzsákot, tempomat, légkondicionálót, ködfényszórót is ad ezért az árért.

Létezik egy harmadik, az Exlusive felszereltség is, amely több kivételezést is magáénak tudhat. 110 lóerős dízel csak ezzel párosítva kapható, és könyöktámasz, kis asztalkák az első ülések hátulján, fiók az utasülés alatt is csak ebben szerepel.

A legolcsóbb dízel C3 Picasso 4 140 000 forintba kerül, az 1,6-os benzinesért legalább 4,07 milliót kell leszurkolni. Persze akcióban mindkettő árából lejön 150 ezer.

Nem ez az egyetlen egyterűje a Citroënnek, igazán szép kínálattal rendelkeznek. Ott van a Xsara Picasso, a C4 Picasso, a Grand C4 Picasso, a C8, de a Nemo és a Berlingo is ebbe az autókategóriába sorolható.