Chris Barnard szeretné elhelyezni a szupersportkocsik térképére a Dél-Afrikai Köztársaságot, no és persze némi pénzt is keresne. Ezért saját neve alatt épített egy járművet, amely többé-kevésbé egy utcai versenyautó.

A Le Mans-i prototípusokra hajazó gép ultrakönnyű acélból kialakított csővázra épül, küllemében emlékeztet a Porsche 962-esre. Hátuljába a Porsche V8-as twinturbója került, itt 617 lóerős teljesítményt mutat fel. Ezzel 4 másodperc alatti sprintidőre képes a járgány, miközben végsebessége 380 km/óra feletti.


Vezetési tudás nem jár az autóhoz, de mindenképpen követelmény, tekintve, hogy a sofőrt semmilyen elektronika nem védi meg a butaságaitól. Nincs menetstabilizáló, még blokkolásgátló sem, de a kormányzást sem színesíti szervomotor. Viszont a karosszériát úgy alkották meg, hogy az rengeteg leszorítóerőt termeljen, így a kocsi szinte ragad az útra.

Az utastér kialakításánál – a beszámolók szerint – Barnard másik hobbiját a repülést is figyelembe vették. Viszont kényelmi extrákat itt se keressünk, ha valaki friss levegőre vágyik, a kezét használva letekerheti az ablakot.

Figyelembe véve a Barnard teljesítményét és a várható élményfaktort, olcsón juthatnak hozzá a kocsihoz a vevők. Az év közepétől árult gép ugyanis 110 ezer dollártól (26 millió forint) szerezhető meg.