Megújul a Volvo S80, de erről csak szépen lassan csepegteti a részleteket a Volvo. Még az év elején számoltunk be róla, hogy a luxusautó legerősebb dízelmotorja még jobb lett, nem sokkal később kiderült, hogy a  szimpla 2,4-est is megpiszkálták, majd két napja, hogy 1,6-os dízelmotorral gazdagodott a kínálat.

Most kiderült, hogy új futóművet is kap az S80. Sőt, mindjárt kettőt. A jelenlegi futóművet úgy hangolják át, hogy az még kényelmesebb utazást biztosítson, emellett azonban terveztek egy sportosat is. Ebben keményebb hangolású lengéscsillapítók, feszesebb rugók, illetve módosított kormánymű is szerepel, miközben a karosszériát nagyjából két centivel alacsonyabbra ültették. Az eredmény jobb útfogás, izgalmasabb kanyarvétel.

Megszépült a kormány

Megszépült a kormány

Megszépült a kormány


Nem csak a műszaki tartalom változik meg, de küllemében is újat hoz a 2009-es S80. Új a hűtőmaszk és a lökhárító elöl, illetve számos részen krómbetétekkel díszítették a karosszériát. Jutott belőle az első ütközőbe, a küszöbökhöz és a hátsó lámpákhoz is. Az orr-részen nagyobbra nőtt a logó, míg a csomagtérajtón a Volvo felirat betűit egymástól távolra helyezték. Belül az új kormánykerék és a kissé átrajzolt műszerek tűnhetnek fel.  

A megújult S80 a Genfi Autószalonon mutatkozik be a jövő héten.