Mint nemrég beszámoltunk róla, megkezdődött hazánkban a megújult Škoda  Octavia értékesítése. Most viszont megtudtuk, hogy ezzel párhuzamosan eltűnik a piacról a régi. No nem a ráncfelvarrás előtti, hanem a jelenleg Tour néven árult, eredetileg 1996-ben bemutatott első változat.

Csehországban továbbra is gyártják az autót, a magyar importőr döntött úgy, hogy nem forgalmazza tovább a típust. Helyette az új Fabia kombit és főként a Roomstert ajánlják ennek a vevőkörnek.

Jelenleg még kapható az Octavia Tour. A hazánkba nemrég megérkezett utolsó 250 darab a korábbinál is olcsóbb áron vehető meg. Az 1,4-es 16 szelepes motorral szerelt alapváltozat 2,99 millió forinttól vásárolható meg. Emellett szintén árulják a facelift előtti Octaviát is, annak ára 3,33 milliótól indul, vagyis 700 ezer forinttal a legújabb változaté alatt.

Mindhárom kapható

Mindhárom kapható

Mindhárom kapható


Bár teljesen friss az Octavia, még az idén megváltozik a kínálata, hiszen négy hónap múlva leváltják az 1,9-es TDi blokkot, érkezik a VW-csoport új fejlesztésű, 1,6-os közös nyomócsöves dízelmotorja, amely szintén 105 lóerős. Ezen túlmenően a mostani megújítást a Scout és RS modellek csak az utastér, a felszereltség terén vették át. A kívül is felfrissült szabadidő és sport modellek az év második felében érkeznek.

2009-ben a 250 Tour-modell mellett összesen 2900 darab új Octaviát szeretne értékesíteni idehaza a Porsche Hungaria.