40 darab A6-os a minisztériumokban

40 darab A6-os a minisztériumokban

Nem jár tovább megszokott autójával a közlekedési miniszter – jelentette be ma a tárca. Azután döntöttek így, hogy a decemberben hivatalba lépett Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter vizsgálatot rendelt el a minisztériumban használt szolgálati autók bérbevételének körülményeivel, indokoltságával kapcsolatban. 

Jelenleg a tárca egy Audi A6-ost bérel Molnár Csabának, mert az előző miniszter szolgálati autóját megvásárolta, így nem volt megfelelő autó a tárca használatában.

Bár a vizsgálat megállapította, hogy – mivel a tartós bérlet lényegesen kedvezőbb a vásárlásnál,  ezért – a bérleti konstrukció alkalmazása indokolt és költséghatékony volt, Molnár Csaba úgy vélte az új autó tartósbérlete a gazdasági válság idején indokolatlan és érthetően megütközést kelthet. Ezért arra utasította a minisztériumot, hogy azonnal intézkedjenek a bérlet felbontásáról és egy régebbi típusú, használt szolgálati autó bérbevételéről.

A minisztérium arra is rámutatott, hogy a sajtóban megjelent havi másfél milliós bérleti díj nem felel meg a valóságnak, ennek az összegnek nagyjából egyharmadát költötték az autóra. A miniszter Audija nagyjából 14-15 millió forintba kerül újonnan.

A minisztériumi autók azért kaptak nagy publicitást az utóbbi időkben, mert Gyurcsány Ferenc a válság kirobbanása után takarékosságra szólította fel a tárcákat, arra utasítva azokat, hogy fogják vissza a luxuskiadásokat, köztük az autóvásárlást is.