Hamarosan bemutatkozhat a JJAD sportkocsijának első működő darabja. A márka mögött Jim Dowle áll, a szakember, aki olyan sportkocsik megalkotásánál segédkezett mint a McLaren F1 vagy a Caparo T1. Még 2008 tavaszán készült el a JJAD Project 001 tanulmánya, amely hamarosan kész autóvá érik.

Az immár P1-E nevű sportkocsit az eredetileg tervezett 200 lóerős benzines helyett villanymotor gyorsítja, de nem akármilyen. Csúcsteljesítményét 389 lóerőre ígérik, a nyomatéka pedig 800 Nm. Ehhez jön, hogy az autó mindössze 1055 kilogramm, mivel az építésnél nagy mennyiségben alkalmaztak szénszálas műanyagot és alumíniumot. Nem rossz kombináció!

Középmotoros

Középmotoros


Így aztán a P1-E úgy gyorsul, akár egy speedmotor, 2,9 másodperc alatt van százon, végsebessége a villanymotor miatt viszont “csak” 210 km/óra. A kétüléses sportkocsi motorja lítium-ionos akkumulátorokból nyeri az áramot, egyetlen feltöltéssel akár 370 kilométerre is eljuthat.

Jellegét tekintve a Lotus Exige-re emlékeztet a kocsi, vagyis kis szűk, spártai kialakítású, de élménydús vezetést nyújt. Vagyis egyértelműen a Tesla Roadster ellenfele lehet. Azonosítani viszont könnyű lesz, az előre-felfelé nyíló ajtóiról. A sorozatgyártás várhatóan 2-3 év múlva indulhat meg.