Tavasztól kapható lesz Magyarországon a hagyományos személygépkocsikból átalakított, elektromos hajtású városi kisautó – mondta el a Napi Gazdaságnak Bednár András ügyvéd a projekt mögött álló befektetői csoport vezetője.

A magyarországi TZ-ELMA projekt tulajdonosa elmondta az eredetileg belső égésű erőforrással készülő járművekbe elektromos motor kerül, illetve olyan átalakításokat végeznek az autókon, amelyeket a környezetbarát hajtáslánc igényel. Bednár szerint az eddig megszokott autózási élményt kínálják majd vásárlóiknak.

Nem változnak az autók biztonsági tulajdonságai, törési és kényelmi jellemzői. Az átalakított kocsik végsebessége óránként 120 kilométer lesz, egy töltéssel pedig 80-100 kilométert tudnak majd megtenni. A járművek ára nem haladja meg jelentősen a kategória hagyományos üzemű autóinak ellenértékét: az átépített gépkocsik ára 10 ezer euró (2,8 millió) közelében lesz..

A jármű akkumulátorainak töltése nemcsak otthon történhet, hanem a főbb közlekedési, turisztikai és bevásárlóközpontok közelébe tervezett, tisztán napenergiával működő, telepített töltőállomásokon is.

Forrás: Napi