“A lóerőháborúnak vége!” – jelentette ki Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz csúcsteljesítményű modelljeiért felelős AMG vezetője. A szakember elmondta, hogy a jövőben érkező modellek esetében az AMG már az alacsonyabb fogyasztásra koncentrál.  

Olyan technológiákat, megoldásokat keresnek, amelyek a jármű tömegének csökkentésével, illetve a motorok és sebességváltók optimalizálásával javítja a teljesítményt és a fogyasztást.  

Példaként elárulta, hogy új Mercedes E-osztály sportváltozata, az E63 AMG, amely év végén kerül a kereskedőkhöz, könnyebb lesz, mint elődje, ugyanakkor a takarékosabb üzemelés érdekében az automata helyett nedves-kuplungos manuális sebességváltóval látják el. Ez a megoldás képes elviselni ugyanazt a terhelést.

SL Black Series - az utolsó fenevad?

SL Black Series – az utolsó fenevad?


Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a 6,2 literes V8-as blokk a korábbi modellben 514, most 525 lóerős. Vagyis a teljesítményről sem mondtak le végleg.

Mornhinweg azt is elárulta, hogy az AMG a kisebb modellek felé is nyit. Így a 2012-től Magyarországon is készülő új A-osztály kupé változatából is készül majd különösen sportos kivitel. Emellett a Mercedes gyári tuningcége a jövőben a dízel és a hibrid hajtást is alkalmazza a nagyteljesítményű járművek esetében.