Láttunk már érdekes járgányokat Oroszországból, emlékezzünk csak a hatalmas kerekekkel felszerelt Mercire vagy a BMW motoros Volgára. Ezúttal is valami hasonló tűnt fel. A Cardi tuningcég egy különleges Porschét épített.

Igen! Bár a képeken nem látszik, de ez egy Porsche. Az ötletgazdák egy Porsche Cayenne alvázára építettek fel egy Volga GAZ-21-est. A 60-as éveket idéző autó lehet, hogy fel sem tűnne egy vidéki úton Oroszországban, ha nem látták volna el Sztálint ábrázoló festéssel. Nálunk vélhetően a törvény keze is lesújtana a használóra, miután a felnije egy vörös csillagot, azaz egy tiltott önkényuralmi jelképet mintáz.

Cayenne alváz, Volga felsőfel

Cayenne alváz, Volga felsőfel


Ám lehet, hogy ezt nem is látnák meg, hiszen a Volga-Porsche egészen jól szalad. A német V8-as turbómotor 450 lóerős teljesítménye 6,7 másodperc alatt gyorsítja százra a nem épp apró, 5,1 méteres gépet, annál is inkább, mert a Cayenne összkerékhajtása is megmaradt. Porschés a járgány végsebessége is, hiszen akár 250-nel is képes száguldani.

Míg a külső követi az eredeti kialakítást, az utastér igazi luxust kínál. Az utastér színei és anyagai a Porschéban is megállnák a helyüket.