Gyors tempót diktálva a 25. helyen zárta a 2009-es Dakar-rali első szelektív szakaszát a Palik László, Darázsi Gábor páros. Az első speciált az al-Attijah, Thörner páros (BMW) nyerte 2:36:15 órás idővel,  23:52 perccel megelőzve Palikékat. A Buenos Aires és Santa Rosa de la Pampa között kijelölt 371 kilométeres szelektív szakaszon előrébb is végezhetett volna a kettős, de az utolsó negyven kilométeren beszorult egy lassabb jármű mögé.

“Nagyon gyors szakasz volt, több kilométeren át tartó egyenesekkel és derékszögű kanyarokkal. Szinte végig maximális sebességgel mentünk, néha bizony megfordult a fejünkben, hogy nem túl kockázatos-e ennyire száguldani”- mesélte Palik.

“Körülbelül a táv feléig nem volt problémánk, de elkezdtük utolérni a quadosokat. Sokat előztünk, ám negyven kilométerrel a cél előtt beragadtunk Yvan Muller Buggyja mögé, s hiába jeleztünk neki, nem volt hajlandó elengedni minket. A porától szinte semmit nem láttunk, s bizony jó néhány percet veszítettünk.”

A Palik Racing Team kamionos egysége, a Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor trió is a huszonötödik pozícióból várja a vasárnapi folytatást.