Megvan az egyezség a Merci-gyárral 1

Nem szűnik meg a rastatti gyár

A nyáron elkészült megállapodás után immár szerződés rögzíti a Mercedes-Benz új magyarországi gyárának létesítését.

A Parlament épületében a Daimler AG és a magyar kormány képviselői megállapodást kötöttek az új gyár létesítésének fontos részleteiről, amely többek között nyolcszázmillió eurós (218 milliárd forint) beruházást és mintegy 2500 munkahely létesítését jelent a térségnek.

A megállapodás értelmében a kecskeméti gyárban 2012-től évente több mint százezer kompakt gépkocsi készül. A magyar üzemben a mostani A- és B-osztályt követő generáció két járműve gördül majd le a futószalagról. A Mercedes ugyanis a gyár építésével kettőről négyre kívánja növelni a kompakt gépjárművek kategóriájában a kínálatát.

A Mercedes-Benz részéről Rainer Schmückle, a személygépkocsi üzletág ügyvezető igazgatója vett részt az eseményen, hazánkat pedig Gyurcsány Ferenc Magyarország miniszterelnöke, Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdaság miniszter és Zombor Gábor Kecskemét polgármestere képviselte.

Mint Schückle elmondta, bíznak az új gyáregység és az új munkatársak teljesítőképességében, mert mindegy, hogy hol gyártják a Mercedest, annak a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelnie.