Még júniusban hajtott végre többrendbeli kihágást motorjával a 28 éves Ferenci Sándor, amelyről egy barátja több szögből is felvételeket készített, majd közétették az interneten. A fiatalember nyomára rendszámtáblája alapján bukkantak a brit rendőrök.

Azonban nem a videó buktatta le a férfit. Egy autós – aki szemtanúja volt a száguldozásnak – megjegyezte a rendszámát, és feljelentette a rendőrségen. Amikor a rendőrök megérkeztek hozzá, hogy kihallgassák, Ferenci rögtön azt kérdezte az akkor még tájékozatlan rendőröktől: “a YouTube-videó miatt vannak itt?”

A rendőrök persze ezután megnézték a felvételeket is, amelyeken a gyorshajtás mellett a férfi több veszélyes akciója is látható volt, egyebek mellett az is, amikor a szembejövő forgalmi sávban hajtott a motorjával.

Az amúgy egy angliai idősek otthonában dolgozó Ferencinek a hétfői ítélethirdetéskor azt mondta a tárgyalást vezető bíró, hogy pózolásával nemcsak a saját, hanem mások életét is veszélybe sodorta. A három hónapos büntetés mellett a férfinek két évre bevonták a jogosítványát, amit majd egy vizsgával kaphat ismét vissza.

Ferenci akcióban:

Forrás: Független Hírügynökség