A Hyundai hazai piacán bevezette a Genesis Coupét. A korábbi egyszerűen Coupénak hívott modell utódja kétféle motorral készül.  

A gyengébb változatba 2,0 literes turbómotor kerül 210 lóerővel (223 LE prémium benzinnel), míg maximális nyomatéka 300 Nm. A kétajtós modell ezzel a motorral 8,3 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet. Végsebességét 220 km/órának ígérik.

Ennél jóval sportosabb a V6-os kivitel, a 3,8-as blokk ugyanis 306 lóerős (310 prémium benzinnel), nyomatéka pedig eléri a 361 Nm-t. Ennek köszönhetően a látványos karosszériához jobban illő menetteljesítménnyel bír, 5,9 másodperc alatt gyorsul 100-ig. Ezzel a változattal 238 km/órás tempó sem lehetetlen. De hogy miért nem megy 250-et egy 300 lovas gép? Mert 1,6 tonna, rengeteg szigetelést tettek bele, hogy csendes legyen.


Hatfokozatú manuális illetve ugyanilyen, de automatikus váltóval rendelhető az autó, amely nemcsak látványban akar sportos lenni, de vezethetőségben is. Épp ezért nemcsak hátsókerék-hajtást alkalmaznak, de nem hiányzik az önzáró differenciálmű sem. Sőt felárét egy ún. “versenypályás teljesítmény csomag” is elérhető lesz, amelyben nagyteljesítményű Brembo fékrendszer is helyet kap.

Persze erre szükség is van, hiszen ezzel a teljesítményszinttel az igazi élményautónak számító Nissan 350Z-vel kell majd versenyeznie.