20 éves évfordulója alkalmából limitált darabszámú kivitelt készít modelljeiből a Wiesmann. A klasszikus vonalvezetésű autókat gyártó német cég a Roadster MF3, a GT MF4 és a GT MF5 típusok egyedi változatait építette meg. Az autók fekete, alumínium illetve fehér színben rendelhetők, míg belül fekete-vörös, jégkék illetve fekete-szürke színkombinációkkal díszítik az autókat. Ugyanakkor ezt a színkombinációt a felnik, a műszerfal órái és az autók takaróponyvája is követi.

Aki elképesztő adrenalinlöketre vágyik, az biztos az MF5-öst választja, hiszen abba a BMW M5/M6-ban is alkalmazott 507 lóerős V10-es motor kerül. Ezt pedig a Wiesmannon kívül egyetlen más gyártó sem kapja meg a BMW-től.

Jégkék belsőhöz, ugyanolyan órák járnak

Jégkék belsőhöz, ugyanolyan órák járnak

Jégkék belsőhöz ugyanolyan órák járnak


Viszont igazi újdonságot a jubileumi MF3 motorja jelenti. Abba ugyanis nem a megszokott, a korábbi M3-asból ismert normál 3,2-os motor kerül. Az évfordulós autókban ugyanis az M3 CSL erőforrása van, amely 343 helyett 360 lovas. Ez a motor szintén unikum, hiszen már nem gyártja a típust a BMW.

A várható nagy érdeklődésre való tekintettel ezért az MF3-ból 30 darab készül majd, azaz nem követi majd az évfordulós számot, mint a 20 darabos MF4és MF5. Az autókban egy kis fémtábla jelzi az egyediséget, amelyre nemcsak a kocsi sorszáma, a cégalapítók aláírása kerül, de belegravírozzák a vevő nevét is.

Az autók hamarosan hazánkban is megnézhetők lesznek, az AutoExpoM1-nél megkezdődik a járművek forgalmazása. Aki ilyenre vágyik, nézzen be jövő héten a budaörsi telephelyre.