Korábban már hallottunk egy prototípusról, ahol egy Bentley Arnage karosszériájába beépítették a Bugatti Veyron motorját. Akkor úgy gondoltuk, Bentley néven próbálnak ellenfelet adni a hamarosan érkező Porsche Panamerának, illetve az Aston Martin Rapide-nak.

A legújabb pletykák szerint viszont a Bugattinál készülhet csúcsszedán, amely a jelenleg már fejlesztés alatt álló új Bentley Arnage padlólemezére épülne. Az összefogás természetesen nem véletlen, hiszen mindkét cég vezetője Franz-Josef Paefgen, egy ilyen lépés pedig jelentős pénzmegtakarítással jár a Volkswagen konszernek.

Bugatti 218 koncepció

Bugatti 218 koncepció

Bugatti 218 koncepció


Az autófejlesztés egyik legdrágább pontja a padlólemez elkészítése, amit így megspórolhatna a Bugatti, a motor pedig a Veyronból érkezne. Természetesen nem 1001, hanem alacsonyabb, körülbelül 700 lóerővel vetnének be. Persze még így is könnyedén hozható lenne a leggyorsabb limuzin címe.  

Nem lenne újdonság a négyajtós Bugatti ötlete, hiszen 1993-ban már láthattuk az EB 112-t, amelyből pár darab el is készült, majd 2000-ben jelent meg az EB 218-as koncepció, amely szintén ezt a témát járta körül.