Dugójelzés az autópályákról 2 Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által üzemeltetett szolgáltatás segítségével az autósok egy alapdíjas SMS áráért juthatnak aktuális forgalmi információkhoz a cég kezelésében lévő autópályákról.

Az elmúlt időszakban megvalósított informatikai fejlesztéseknek köszönhetően az eddig elérhető gyorsforgalmi utakon kívül az M30 és az M35-ös autópályák közlekedési adatai is lekérhetővé válnak rövid szöveges üzenet formájában. A szolgáltatás a +36 70 777 4636-os telefonszámra küldött üzenettel érhető el.

Az adatok lekéréséhez nem kell mást tenni, mint a kiválasztott autópálya kódját (M0, M1, M3, M30, M35, M7) egy a telefonszámra elküldeni. A válaszként érkező első üzenetben az adott autópályára vonatkozó általános információk olvashatók (forgalmi helyzet, időjárási viszonyok), míg a második a kilométerszelvény megjelölésével a két legfrissebb pályaeseményt tartalmazza. Ezek jellemzően balesetek, terelések, forgalomkorlátozások és egyéb, váratlan események leírásai lehetnek.

A szolgáltatás iránt egyre nagyobb az igény júliusban és augusztusban az utazók több mint 6000 alkalommal éltek az információszerzés ezen formájával.