Egyre veszélyesebb világban élünk, ezért érthető, hogy a szülők egyre inkább igénybe veszik a technika vívmányait, hogy rajta tartsák szemüket csemetéiken. A Ford újdonsága, a MyKey valószínűleg bosszantani fogja a tizenéveseket, mivel több módon is szabályozza az autóvezetés módját.

A 2009-től minden Ford modell mellé ingyenesen kapható MyKey egy programozható slusszkulcs, mely maximalizálja az autó sebességét, (80 mph, azaz kb. 130 km/h) de azt is lehetővé teszi, hogy 45, 55 vagy 65 mérföld/órás sebességnél megszólaljon egy idegesítő figyelmeztető hang, ami amúgy akkor hallunk, ha nem kötjük be magunkat. Ezen felül, ha a programozó úgy akarja a kipörgésgátlót sem lehet kikapcsolni.


A MyKey, a beépített hifi maximális hangerejét is megszabja (max 44%), sőt ha a kölök nem köti be magát, nem csak a szokásos sípolást szólaltatja meg, hanem teljesen letiltja a audiorendszert. A személyes szabadságra érzékenyek, a “Nagy Testvér” apokaliptikus rémétől rettegő összeesküvés-elmélet hívők fújhatnak ugyan az új eszközre, azonban érdemes elgondolkodni, hány kamasz hal meg az utakon a gyorshajtás és a tapasztalatlanság végzetes kombinációja miatt.

Forrás: PDAMánia