Nagyon forgalmas az Árpád híd

Nagyon forgalmas az Árpád híd

Várhatóan október második felétől három héten át, este 10-től reggel 6-ig irányonként csak egy-egy sávban lehet majd közlekedni az Árpád hídon – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet kedden áttekintette az összefüggő kérdéseket. Még a Margit híd jövő év elején esedékes lezárása előtt ki kell cserélni az Árpád híd dilatációit, a hőtágulás miatti mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti elemeit.

A forgalomkorlátozással járó munkálatok várhatóan húsz éjszakát vesznek igénybe és előreláthatólag október 18-án kezdődnek. A dilatációcsere után ismét 70 kilométer/órás sebességgel lehet majd az Árpád hídon közlekedni.
 
A hidat üzemeltető Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. már 2005-ben javasolta a felújítást, de a munkát – pénzhiány miatt, illetve a forgalomkorlátozás elkerülése érdekében – elhalasztották. Ma már azonban halaszthatatlan a csere. Nemcsak azért, hogy ne károsodjon tovább a hídszerkezet, hanem azért is, mert a Margit híd rekonstrukciója idején jelentős forgalomnövekedés várható az Árpád hídon.

Forrás: MTI