Tovább nehezítik a közlekedést az év végéig várható útfelújítások a fővárosban. Budapest ebben az évben összesen 38 útszakaszt újít fel, 22,4 kilométer hosszúságban, ezek több mint felével készültek el eddig – közölte a Fővárosi Önkormányzat. A maradék 14 szakasz munkálatai miatt a legtöbb helyen sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra kell számítani, valamint minden esetben parkolási tilalmat léptetnek életbe a felújítás által érintett útvonalakon.

Budán csak a III. kerületben lesznek útlezárások. Pesten öt kerületet érintenek az útfelújítások; a IX., a XV., a XVIII., a XX. és a XXI. kerületben összesen nyolc útszakaszon lesznek sávszűkületek.

A jövő év elején aztán jön a feketeleves. Öt hónapon keresztül egyszerre két híd is le lesz zárva. A Margit hidat 2009 januárjában zárják le, ekkor viszont még nem fejeződik be a Szabadság híd felújítása, amit 2009 májusára terveznek. Enyhítheti viszont a nehézségeket, hogy e hónap végén várhatóan forgalomba helyezik az M0-s elkerülő út részeként a Megyeri hidat, amely Pesten az M0-s autóúthoz, Budán pedig a 11-es főúthoz csatlakozik, ahonnan a Batthyány utcán és a Szentendrei úton keresztül vezetik a belvárosba a forgalmat.

Forrás: MTI