Autókat ajándékozott hazai oktatási intézményeknek a Renault. Szeptember 24-én vehette át Maróthy Miklóstól, a Renault Hungária Kft. ügyvezető igazgatójától a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Kar Járműgépész Tanszék vezetője, Melegh Gábor az intézmény számára felajánlott Renault Cliót.

A vállalat célja, hogy a jövő nemzedéke számára autói révén gyakorlatorientált képzést és hatékonyabb ismeretszerzést biztosítson. “A feltörekvő nemzedék számára szeretnénk minél szélesebb körben elérhetővé tenni az alkalmazott technológiák megismerését, ily módon a biztonságra, biztonságosságra való nevelést támogatni, és végül, de nem utolsósorban hazai fiataljaink sikeres szakképzéséhez hozzájárulni”- mondta Maróthy Miklós.

A Budapesti Műszaki Egyetem mellett két autóipari szakképző intézmény is, a Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskola és a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Szakiskola is egy-egy Renault-modellt kapott ez alkalommal. Az átadott autók nem kerülnek kereskedelmi és közúti forgalomba, kizárólag oktatási és diagnosztikai célokat fognak szolgálni.