Folyamatban van a Pénzügyminisztériumban a kötelező gépjármű-biztosításra vonatkozó szabályozás általános felülvizsgálata. A felülvizsgálat célja az egyszerűsítés, a károsultvédelem fokozott érvényesítése, a hatékonyabb ellenőrzés és ügyfélbarát megoldások kialakítása – tudatta közleményében a tárca.

A felülvizsgálat kiterjed többek között a biztosításkötésre kötelezett személyre, a biztosítási fedezet igazolására, a bónusz-malus rendszerre, továbbá a kártörténetre vonatkozó adatok központi nyilvántartásának kérdésére.

Ez azért érdekes, mert nemrég azt lehetett hallani, hogy a Pénzügyminisztérium elkészült  a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás rendszerének átalakítására vonatkozó javaslataival. Úgy tűnt, eltűnik az év végi kampány, és mindenki a járműve megvásárlásától számított egy év múlva köthetne új szerződést. Most a Pénzügyminisztérium másként nyilatkozott.

Az addig e témában megjelenő cikkek, információk – függetlenül attól, hogy hivatkoznak-e a Pénzügyminisztériumra vagy sem – a piaci szereplők magánvéleményének tekinthetők – tudatta a minisztérium. Egyelőre nincs hivatalos döntés, de annak megszületése után további részletes tájékoztatást ígér a tárca.