Az AutoBinck Holding a BYD kínai autógyártó vállalat új importőre lett. Ennek nyomán a holland cég öt európai országban képviseli a vállalatot: Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában és Hollandiában.

A BYD (Build Your Dreams) a vezető kínai autógyártók egyike, de emellett akkumulátorok, IT-egységek és mobiltelefonok készítésével is foglalkozik. A BYD 1995-ben alapult mindössze húsz munkatárssal. Ma a vállalatnál több mint 100 ezer ember dolgozik, többek között évi 250 ezer autó gyártásán. Mi eddig azonban koppintásairól ismertük. Már a logójuk is eléggé emlékeztet a BMW-ére.

Az elektromos E6 már fogyasztható

Az elektromos E6 már fogyasztható

Az elektromos E6 már fogyasztható


A BYD egyik legfontosabb új terméke a Dual Mode hajtáslánc, amely a hagyományos benzinmotor és egy elektromos hajtási rendszer kombinációja. A megoldás előnye, hogy az akkumulátorokat konnektorról lehet tölteni. Ezt továbbfejlesztve nemrég bemutatkozott a tisztán elektromos E6 modell is. A négykerék-hajtású autó egy feltöltéssel 300 kilométer tehet meg, miközben akár 180 km/órás sebességet is elérhet. Az E6 2010-ben kerülhet piacra.

Mint azt a AutoBinck hazai képviselete – amely a Hyundai forgalmazásával foglalkozik –  közölte, a következő évek során az autógyár új modellcsaláddal jelentkezik, amelyet az európai autópiacon szándékozik bevezetni. Egyelőre pontos dátum nincs, mikorra érkezhetnek hazánkba az első autók.

Hazánkban már kapható egy kínai járgány a Shuanghuan CEO, amit már teszteltünk is.