Pár éven belül elköszön a 2001 óta árult Lamborghini Murcielago, utódja azonban már új elvek alapján épülhet. Amikor tavaly ősszel az olasz gyár bemutatta a Reventónt, az a márka imázsának növelésére született. A megdöbbentő formavilágú autóból mindössze 20 darabot terveztek, így az árát ennek megfelelően lőtték be: 1 millió euró, azaz kb. 240 millió forint.

Csakhogy annyira tetszik az embereknek és a potenciális vevőknek, hogy a Lamborghini tervezői a márka következő V12-es sportautóját a Reventónnál használt formajegyek felhasználásával rajzolják meg. Mardanak a kihívó, izgalmas ötletek.

Provokatív új Lamborghini 1
Provokatív új Lamborghini 2

Provokatív új Lamborghini

Provokatív új Lamborghini

Provokatív új Lamborghini 8
Provokatív új Lamborghini 9
Provokatív új Lamborghini 10
Provokatív új Lamborghini 11
670 lóerős lesz
Fotó megosztása:
Provokatív új Lamborghini 13


Ám nemcsak a formákat, de a technológiát is örökli az új Lambo, így a sorozatgyártású modellek karosszériájánál is jelentős mértékben alkalmazzák majd az ultrakönnyű szénszálas műanyagot, miközben a kocsi vázának tömegét alumínium felhasználásával csökkentik.

Erre azért van szükség, mert a bolognai gyár célja, hogy autóik 2012-re 40 százalékkal kevesebbet fogyasszanak, mint most, viszont az élményről, a dinamizmusról nem mondanak le. Mint a Lamborghini vezetői elárulták, a következő szupersportkocsijukban is négykerék-hajtás szerepel majd, de nem tervezik duplakuplungos váltó alkalmazását. Miután járműveik most is kiemelkedő gyorsulással bírnak, inkább a jelenlegi e-Gear félautomata váltót fejlesztik tovább.