Közös üzemet hoz létre a PSA Peugeot Citroën és a Mitsubishi Oroszországban, melynek alapkövét nemrég Roland Vardanega, a PSA igazgatótanácsának tagja és Osamu Masuko, a Mitsubishi Motors Corporation (MMC) elnöke hivatalosan is elhelyezte. Az üzemet Moszkvától 180 kilométerre délkeletre fekvő Kalugában építik fel.

A közös üzem, amely 70 százalékban a PSA, 30 százalékban az MMC tulajdonában van, már 2011-től termel, gyárt majd középkategóriás (C szegmens) Peugeot- és Citroën-modelleket, illetve középkategóriás szabadidő-autókat mindhárom márka számára. Az előbb említett modellek az orosz piacra készülnek. A szabadidő-autó a Mitsubishi CX tanulmány nyomán épülő típus lehet, amely Európában már korábban piacra kerül.

Az üzem gyártókapacitása évi 160 000 gépkocsi, melyből 110 000 gépkocsi C kategóriás, 50 000 pedig SUV lesz. Az orosz piac növekedésének megfelelően a gyár kapacitása 300 000 gépkocsira növelhető. Az új üzem körülbelül 3000 főt alkalmaz majd, ami 470 millió eurós közös beruházást jelent a két partner számára.