Elképzelhető, hogy szerződésenként tízezer forintot kell majd fizetniük a MÁV Biztosító Egyesület ügyfeleinek – tudta meg a Népszabadság. Pénteken tartják a társasság közgyűlését, ahol a napirendi pontok között szerepel a tartalékállomány feltöltése, és ennek egyik lehetősége a pótlólagos tagdíjfizetés intézményének visszaállítása.

Bár eddig úgy lehetett tudni, hogy az ügyfeleket nem érheti kár, a pótbefizetésre az egyesület irányítására kirendelt felügyeleti biztosok szerint azért van szükség, mert kétmilliárd forint hiányzik a kötelező gépjármű felelősségbiztosításra képzett tartalékállományból. Azaz nem volna elég pénz arra az esetre, ha olyan károkat kellene az egyesületnek fizetni, amit eddig nem.

Az egyesület épp eladni készül a felelősségbiztosítási állományát – amiből egyrészt bevételre tehet szert, másrészt megszabadul a tartalékhiánytól is. A felügyelet szerint azonban minden eshetőségre fel kell készülni – arra is, ha a számos érdeklődő mégse venné át az állományt.

Szavazatukkal pénteken hoznak döntést a részt vevő ügyfelek, akik egyben egyesületi tagok is.  Arról nincs döntés, visszakapnák-e pénzüket a MÁV-tól, ha eladják – velük együtt – a kötelező állományt és a feltöltött kasszában pluszpénz maradna.

Forrás: Népszabadság