Taxitelly néven új hirdetési felület jelenik meg a magyarországi piacon. A taxiban elhelyezett elektronikus, érintőképernyős felületen különféle információkat olvashatnak az utasok. Az adatok a magyar mellett kezdetben angol, később német nyelven is olvashatóak lesznek.

A jobb első ülés fejtámlájában elhelyezett LCD kijelzőn keresztül a taxi utasai a különböző menükben interaktív módon böngészhetnek – többek között gazdasági, autós és sporthírek, időjárás, programok, látnivalók is olvashatók lesznek a felületen. Az MTI hírügynökség hírei kétóránként frissülnek, a kulturális és egyéb programokat szintén folyamatosan frissítik, így az utasok naprakész információkat szerezhetnek utazás közben.

A vállalat a taxiban kihelyezett miniszámítógépekre a Vodafone szélessávú mobil internethálózatán keresztül tölti fel és frissíti a megjelenítésre szánt anyagokat.

A mai naptól induló új szolgáltatás 40 City taxiban teszteli a társaság a következő 1 hónapban, június 7-ig. A sikeres tesztidőszak után június közepétől megkezdődik a szolgáltatás kiterjesztése, az év végéig várhatóan közel 1000, 2009 év végéig pedig 2500 autóba szerelik be az új, érintőképernyős felületet.

Forrás: Euroastra