Az Oszakában megrendezett Idősek és Mozgássérültek Akadálymentes Közlekedését Segítő Eszközök Nemzetközi Szakvásárán a Honda bemutatta kísérleti járássegítő berendezését, amit idősek, illetve olyan emberek részére fejlesztett, akiknek lábizmai meggyengültek.

Az 1999 óta fejlesztett berendezés napjainkra jutott el a megvalósíthatóság szintjére. A megvalósításhoz hozzájárult az emberi járás tanulmányozása és a Honda humanoid robotjának, ASIMO-nak a kutatási-fejlesztési eredményei is.
A szerkezet – amit hevederek rögzítenek a csípőhöz és a combhoz – rendkívül könnyű, mindössze 2,8 kilót nyom. Ennek eredményeképpen a berendezés használata és viselése nem jelent komoly megterhelést, ráadásul a legkülönfélébb testalkatú emberek is használhatják.


Az összetett vezérlés alapja a csípőnél elhelyezett érzékelőkből érkező jel; a vezérlőegység ezeket parancsokká alakítja, amire a motorok megfelelő rásegítéssel reagálnak. E rásegítés révén a felhasználó lépéshossza nagyobb lesz, mint a járássegítő berendezés használata nélkül, ez pedig megkönnyíti a járást. A berendezés olyan emberek számára készült, akik még saját erejükből is képesek járni.

4,5 km/órás sétálás mellett az akkumulátorok kétórás működést tesznek lehetővé.