Április 22-én a régióban elsőként Magyarországon bemutatkoztak a Skoda GreenLine-sorozatának első tagjai, a Fabia és Fabia Combi GreenLine modellek. A hagyományosnál környezetkímélőbb modellek eltérő kialakításuk miatt kevesebbet fogyasztanak, illetve kevesebb szén-dioxiddal terhelik a környezetet, mint normál társaik.

Amellett, hogy csökkentették a járművek tömegét, a jobb légellenállás érdekében változott az orrspoiler és az autók aljának borítása, illetve 15 milliméterrel alacsonyabbra ültették a kasztnit. A csökkentett gördülési ellenállású és nagyobb nyomású gumiknak köszönhetően pedig javult az autó gördülési mutatója.

1,4-es TDI-vel

1,4-es TDI-vel

1,4-es TDI-vel


A Fabia GreenLine modellekben 1,4 literes turbódízel motor szerepel, amelynek motorvezérlésén módosítottak, illetve a hozzá tartozó váltó fokozatait hosszabbra cserélték. A GreenLine-modellekhez széria a részecskeszűrő. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően az autók fogyasztása 4,1 literre csökkent, és csak a 109 g/km a CO2-kibocsátásuk.

Ezzel pedig bőven teljesítik EU országaiban gyártott, illetve forgalomba kerülő új személyautóknak 2012-re előírt, legfeljebb 130 g/km-es károsanyag-kibocsátási értéket.

A GreenLine-modellek 300 ezer forinttal kerülnek többe a hagyományos Fabiáknál. A Skoda Fabia GreenLine ára 4 371 000 forint, ugyanez kombikivitelben 4 567 000 Ft.