A tavalyi évhez hasonlóan idén is támogatj a Ford Talmácsi Gábort. A magyar motors és az autógyár között tavaly kezdődött az együttműködés, abban az évben, amikor Talma elnyerte a világbajnoki címet a MotoGP 125 cc-es kategóriájában.

Az idei évre szóló szerződést a múlt héten írta alá a versenyző és a Ford vezetősége, amelynek fejében Talma egy Ford Focus ST-vel is gazdagabb lett. A világbajnok tavaly egy dízel Ford S-max-szal járt, és akkori nyilatkozata szerint nem is szeretett volna annál erősebb autót.


Elmondta, hogy a sebesség iránti vágyát teljes egészében kiéli a versenypályán, így az utcán már nem száguldozik. Annyi biztos, hogy a Focus ST-vel nehezebb lesz betartani a sebességhatárokat. Az autó 225 lóerős és 240 km/órás sebességre is képes.

Talmácsi idén három verseny után csak a 12. helyen áll, mivel kétszer is műszaki hiba hátráltatta, és a harmadik versenyen sem találták a megfelelő beállítást. Talma szeretné egy új mérnök segítségét kérni a jövőben, és néhány műszaki változtatást is kért csapatától. Szerinte ezen módosításokkal újra a dobogóért harcolhatna.