Jól fogynak a Mitsubishi Outlander francia átiratai, a Peugeot 4007 és a Citroën C-Crosser. Épp ezért a francia gyártók újabb együttműködésre törekszenek japán partnerükkel. Ennek nyomán egy kisebb szabadidő-autó is szerepelhetne a kínálatukban.

Még tavaly mutatta be a Mitsubishi a CX tanulmányt, amelyet várhatóan 2010-től lehet majd megvásárolni szériaautóként. A PSA konszern márkái ebből az autóból is szeretnének saját márkajelvényes kivitelt készíteni.

Mitsubishi Outlander Peugeot-nak álcázva

Mitsubishi Outlander Peugeot-nak álcázva


Ahogy jelenleg, úgy később is valószínűleg motorokat kínál fel a PSA a japán gyártónak, illetve beszállhat a fejlesztési költségekbe. Az Outlander eleinte a Volkswagen, mostanra azonban a PSA dízelmotorjával rendelhető.

A CX-ben még egy különösen alacsony károsanyag-kibocsátású 1,8-as dízelmotor szerepelt, ami a Mitsubishi saját fejlesztésű szerkezete, várhatóan az is jövőre lesz szériaérett, de mellette jól elférne a PSA 1,6-os 110 lovasa.

A CX nyomán születő jármű, a Toyota Urban Cruiser, a Suzuki SX4 ellenfele lehet. A Peugeot azonban nem éri be ennyivel, hiszen egy saját szabadidő-autót is fejleszt, hogy minél nagyobb szeletet hasítson ki magának a terepes autók iránti egyre növekvő keresletből.