A Ford Crown Victoria jelenleg a legnépszerűbb taxi az Egyesült Államokban. A Ford most házon belül egy újabb konkurenst mutat be New Yorkban, ami elképzelhető, hogy a jövő taxija lehet. A Transit Connect Taxi koncepció az európai kisteherautó személyváltozatára épül, így nem csoda, ha ismerősnek tűnik.

Praktikus a tolóajtó

Praktikus a tolóajtó


Az amerikaiak valamiért most jöttek csak rá, hogy milyen praktikus lenne a Connect taxiként. A hátsó tolóajtó megkönnyíti a beszállást, sőt a magas építésnek köszönhetően szinte be lehet lépni a hátsó ülésre, nem kell az ülésen csúszkálni.

A Transit a környezetre is jótékony hatással lenne, igaz csak a gyári kétliteres motor van benne, egy automata váltóval összekapcsolva. Az átlagos taxiként használt autókhoz képest viszont így is gazdaságos a Ford, és közel 90 százalékkal alacsonyabb a károsanyag-kibocsátása is.

A koncepció a hagyományos taxisárga színt sötétszürke elemekkel vegyítette, az autó tetejére pedig odabiggyesztett egy világító buborékot, ami mind a négy irányból látható. Zölden világít, ha szabad a taxi, narancssárgán, ha éppen foglalt.

Belül jóval érdekesebb a személyszállító, amit egy új, egyedi szórakoztató és informatikai rendszerrel láttak el. A

Internet, tévé, fizetőhely

Internet, tévé, fizetőhely


hátsó utasok egy 13 colos érintőképernyőn keresztül internetezhetnek, vagy nézhetik kedvenc tévécsatornájukat, amíg elérnek a helyszínre. Nincs akadálya annak sem, hogy az útvonalat tartsák szemmel a kijelzőn, ahol a látnivalók, így a múzeumok, éttermek és bevásárlóközpontok is jelölve vannak.

Kiszálláskor még a sofőrrel sem kell feltétlenül érintkeznie az utasnak, akinek elég lehúznia bankkártyáját a készüléken, és máris mehet az útjára.