Bár a dízelmotoros személyautók egyre népszerűbbek Európában, ez a növekvő keresleti hullám nem érte el Magyarországot, derül ki az AAA Auto eladási statisztikáiból. A térség legnagyobb forgalmú használtautó kereskedési hálózatának adatai azt sugallják, hogy a magyarok továbbra is a benzinmotoros járműveket részesítik előnyben.

A benzinesek hazai aránya továbbra is 85 százalék körül mozog az összes használtauató-eladás tekintetében. Ugyanakkor a térség más országaiban ez az arányszám csökken: Szlovákiában 74%, míg  Csehországban 70% alá süllyedt a benzines autók aránya, annak ellenére, hogy a szomszédos országokban is volt az utóbbi időben olyan időszak, hogy a gázolaj ára a benziné fölé emelkedett.

“Itthon a kisebb autók a népszerűbbek és ezek ideális üzemanyaga a benzin – mutatott rá az okokra Markó Zoltán az AAA Auto magyarországi vezetője, aki hozzátette: “Igaz, hogy a dízelmotoros autók drágábbak a benzineseknél, de a dízelmotorok legújabb generációi, fejlett szűrési és üzemanyag-befecskendezési rendszereikkel várhatóan csábítóak lesznek a magyar autósok számára is és így biztos, hogy növekszik majd a kereslet irántuk.”