Bruttó hat forinttal emeli a Mol a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a benzin ára nem változik. A gázolaj átlagára így 314 forint körül lesz – értesült az MTI piaci forrásokból.

A szerdai emelés nyomán nagykereskedelmi áron is bruttó 299 forintba kerül gázolaj. A benzin literjéért továbbra is 284,5 forintot kér a Mol, de annak piaci átlagára is 300 forint.

A gázolaj kiskereskedelmi ára szerdán várhatóan már mindenhol átlépi a literenkénti 300 forintos határt. A legolcsóbb kutakon 301 forint lehet gázolaj, a legdrágábbakon viszont 325 forintot is kérhetnek egy-egy liter dízelüzemanyagért.

Legutóbb két hete változtatott az üzemanyagok árán a Mol, akkor a gázolajé 4 forinttal, a 95-ös benziné pedig 2 forinttal nőtt. A mostani emelésre számítani lehetett, hiszen a forint gyengült, az olajszármazékok jegyzésárai viszont emelkedtek a nemzetközi piacokon.  A gázolaj ára öt hét alatt 20 forinttal emelkedett, ami elöbb utóbb az ipar minden ágában érezteti majd árfelhajtó hatását, hiszen a teharautók, munkagépek szinte mindegyike gázolajjal működik.

Forrás: MTI, Portfolio.hu