Ötvenhét emberéletet sikerült megmenteni a közlekedésbiztonság javítása érdekében bevezetett intézkedések következtében – jelentette be a rendőrség Teve utcai székházában tartott sajtótájékoztatón Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter és Bencze József országos rendőrfőkapitány.

2008. március 6-áig 19 százalékkal kevesebb sérüléssel járó baleset történt az ország útjain, mint az előző év azonos időszakában. Ennél is jobb hír, hogy főként a súlyos balesetekből volt kevesebb, a halálos kimenetelűek száma 36, a súlyos sérülésekkel járóké 23 százalékkal csökkent.

Január 20-a óta a rendőr a helyszínen elveszi annak a gépkocsivezetőnek a jogosítványát, akit ittasnak talál. Bencze József egyértelműen ennek az intézkedésnek tulajdonítja, hogy az előző év azonos időszakához képest az ittas vezetők száma a felére csökkent.

A rendőrség azonban nem ül a babérjain, március végéig országos közlekedésbiztonsági akciósorozatot tart, főként az uniós külső határokon belépő járművek műszaki állapotát ellenőrzik. 

Forrás: Népszabadság