A BMW a genfi standján egy gyárilag szerelt, internet-képes járművet fog bemutatni. Monitorként az autó gyári navigációs rendszerének kijelzője fog szolgálni, egérként pedig a menüpontok közötti szemezgetésre használt iDrive-ot lehet majd használni.

A szörfölés pont úgy működik a rendszerrel, mint egy hagyományos számítógéppel, azaz be kell írni a címet a billentyűzet segítségével, ami itt az iDrive-ot jelenti. A BMW egy külön szervert állít munkába a szolgáltatáshoz, a sebességet az EDGE alapú adatátvitel határozza meg.

Az internet a gyári TV-tunerhez hasonlóan kikapcsol majd elöl 5 km/órás sebesség felett, annak érdekében, hogy a képernyőre bambuló sofőr még véletlenül se hajtson az árokba, miközben kollégáitól kapott meztelen nős fényképeket nézeget.

A ConnectDrive nevet viselő megoldás egyik leghasznosabb megoldása, hogy általa elérhető lesz például a Google Map is, és ezzel olyan országokban is részletes térképhez juthat majd a használója, ami nem szerepel a gyári navi CD-jén. (Persze ehhez GSM lefedettség is szükséges, ezen felül pedig a külföldi mobilinternet-díjat is meg kell fizetnünk. a szerk.)

Forrás: PDAMania