Korábban már elismerte a Volkswagen, hogy szeretné kibővíteni kínálatát egy robosztus pick-up modellel. Ilyen járműve jelenleg nincs a német gyártónak, de a felmérések szerint van potenciál a szegmensben.

Csakhogy korántsem számít akkora eladási darabszámokra a Volkswagen, hogy megérje egy önálló modell kifejlesztését. A pletykák szerint ezért egy külső beszállító modelljét fazonírozzák majd át. Ez a beszállító pedig a világ első vagy második legnagyobb autógyártója, a Toyota lehet.

Volkswagen Taro 1989-ből

Volkswagen Taro 1989-ből

Volkswagen Taro 1989-ből


1989 és 1997 között volt kapható a Volkswagen Taro, amely lényegében nem volt más, mint az akkori Toyota Hilux. Egyelőre nem sokat tudni az új pick-upról, de valószínűleg nem a Tiguan vagy a Touareg jellegű prémiummodell születik. Ezúttal elsősorban a haszonjárműpiac kiaknázása lehet a cél, de biztos nem hiányzik majd a jobban felszerelt változat sem. Jelenleg a Taro II néven lehet hallani a modellről, de valószínűbb a Namib név használata.

Németország mellett Dél-Afrikában és Argentinában is gyártják majd a modellt. A Volkswagen saját motorjait használja majd, Európában a dízeleket, az USA-ban a benzineseket. Milyen is lehet majd a VW pick-up? 2000-ben már megmutatta a gyár, amikor elkészítette az AAC tanulmányt. Képek a galériában!