Hazánkba is ellátogat a nemrég elkészült McRae Enduro versenyautó, amelyet a tavaly helikopter-balesetben elhunyt Colin McRae talált ki.

Az FIA szeretné fejleszteni a terepralifutamokat, és újabb pilótákat megnyerni a szakágnak. Ezért támogatja a Pirelli ötletét, amely márkakupát hozott létre, ahol a pilóták McRae Enduro modellekkel indulnak majd. A 2008-ban négyfutamosra tervezett kupa második állomása 2008. augusztus 21-én a Hungarian Baja verseny lesz. Ezenkívül Spanyolországban, Portugáliában és Angliában versenyeznek majd.

Csővázra épül

Csővázra épül

Csővázra épül


Kezdő és profi pilótákat egyaránt várnak a sorozatba, ahol a jármű 170 ezer euróba kerül, amiben benne van egy Angliai teszt is a csapattal. További 40 ezer eurót kóstál a bajnokság négy futamán való részvétel, ezért teljes versenyhátteret kap a versenyző. Egy komplett csapat dolgozik körülötte, segítik az adminisztrációt, az autó felkészítését, teljes szervizt, pótalkatrészeket és ingyengumikat is kap.

Ezenkívül egy forgatócsoport is dolgozik a csapattal, amely a futam végén a belső kamerák képeit is felhasználva egy kész videót ad át. Ha valaki akarja, az autó megvásárlása után maga is felkészítheti az autót, de szigorúan ellenőrzik majd, hogy ugyanazt tudja majd, mint a többi.

Az ugyanolyan autóknak köszönhetően csak a pilóta tudásán múlik majd a siker. A csővázas járművekbe a Ford 2,7 literes dízelmotorja kerül, amit ismerhetünk a Peugeot 607-esből, de itt 240 lóerős. A hajtásban hatfokozatú váltó és összkerék-hajtás szerepel. A fejlesztés nem áll meg, az Enduróval 2009-ben már a Dakaron is indulna a csapat, amit jelenleg Colin öccse, Alister McRae irányít, aki szintén raliversenyző.